HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Second Life

Go down 
AuthorMessage
Isjitar

avatar

Posts : 119
Join date : 2014-05-18
Age : 25
Location : Tilburg

PostSubject: Second Life    Sun May 18, 2014 1:13 am

Voor de gamers onder ons! Op Somnium werkte deze niet echt, omdat we maar met zn 3en waren en isabel niet gamed en het dan soms lastig wordt. Geen limiet aan rollen, maar probeer je aan de beschrijving te houden en lees alles aub! Ik geef enorm veel informatie. Is gebaseerd op MMORPGs en de taiwanese novel 1/2prince van Yu Wo (een aanrader, lezen! gratis vertalingen zijn op internet te vinden)


Het is het jaar 2100. Als resultaat van de technologische vooruitgang - zoals de komst van virtual reality en de creatie van slaap-gebaseerde spelmachines - heeft het online gamen zich snel ontwikkeld in de loop der jaren.
Aldus heeft het realisme van online games zich ontwikkeld van 50%... 60%...70%...tot 80%. Het eerste wat je een nieuwe kennis vraagt, is welke game hij speelt.
Maar er is een nieuw spel op de markt: Second Life. De nieuwste online fantasy game met een realisme niveau van 99%! Er wordt gezegd dat je de wind door je haren kan voelen en je de geur van het gras kan ruiken. Ook heb je, net als in het echt, maar één personage.
Wel is het niveau van pijn in het spel maar 30% van pijn in het echte leven, en als je dood gaat verlies je alleen maar een level, en kom je weer tot leven. Je hebt hp (hitpoints) en mp (manapoints), als je hp op is door aanvallen ga je dood, en je mp heb je nodig voor het doen van aanvallen en andere skills. Beiden zijn terug te krijgen door te rusten, of door hp of mp potions (drankjes/medicijnen) te drinken. Door het doen van quests en het doden van monsters krijg je exp (experience/ervaring), en als je 100% exp hebt dan wordt je een level hoger. Hoe hoger je level, hoe langer het duurt om 100% te krijgen. Ook kan je van stad naar stad teleporteren, om saaie reizen te voorkomen, want in het spel zijn er maarliefst vijf continenten die allen tientalle kilometers breed zijn.

Het centrale continent is gebaseerd op middeleeuws Europa, en is het meest bewoond. Het noorderlijke continent is bedekt met sneeuw en ijs, het zuiderlijke continent bestaat uit woestijn en lijkt op het midden oosten, het westerlijke continent is een eilandenparadijs en het oostelijke continent is gebaseerd op de oost-aziatische cultuur.

Spelersonage
Je spelpersonage is gebaseerd op je echte uiterlijk, al kan je wel zat aanpassingen doen aan haarkleur, huidskleur, lengte, vorm van het gezicht, etcetera. Ook is het mogelijk je geslacht te veranderen, maar dit wordt niet vaak gedaan omdat het lichaam in het spel als een echt lichaam voelt, en het dus vreemd is opeens het andere geslacht te zijn. Tijdens het maken van je personage kies je een ras waar je tot behoort. De mogelijke rassen zijn mensen, elven, dwergen, beestmannen, orcs, engelen en demonen. Elk ras begint de eerste paar levels in een eigen dorp, maar zodra ze level 5 zijn en ze een class gekozen hebben, zijn ze vrij om door de wereld te reizen.

Op level 5 kiest ieder personage dus een class. Er zijn vijf basisclasses, waaruit je door kan groeien naar een gespecialiseerde class op level 30. Je kan ook de oude basisclass houden en je niet specialiseren.

De classes zijn als volgt:
Warrior: de hoofd vechtclass, die het meest gekozen wordt. Gebruikt zwaarden, bijlen, speren etcetera, en vaak een schild. Ze hebben vaak de rol van tank, wat inhoudt dat ze de aanvallen van monsters opvangen. Deze class can doorgroeien tot Paladin, die zich specialiseert in tanken en verdediging, en Swordsman, gespecialiseerd in het doen van schade.
Cleric: De genezer van het spel, die een boek of kristal gebruikt om zijn magie te vormen. Ze kunnen groepsleden genezen, of "buffs" geven, die ze tijdelijk sterker maken. Ze hebben zelf weinig aanvallen. Kan doorgroeien tot Bard, die een instrument bespeelt en door middel van muziek buffs geeft en monsters kan beïnvloeden, maar wat minder goed kan genezen, en Priest, die zich juist specialiseert in genezing.
Mage: De magiër, die een staf gebruikt als wapen. Heeft een zwak lichaam, maar kan enorme magische krachten oproepen en op monsters afwerpen. Kan zich specialiseren in Elementalist, die de elementen bestuurt en veel schade kan doen aan grote groepen monsters, en Necromancer, die skeletten en zombies op kan roepen om voor hem te vechten en kennis heeft van vloeken.
Archer: De boogschutter. Mist zelden, maar is vooral effectief van afstand en zwak als de tegenstander te dichtbij is, omdat hij alleen pijl en boog gebruikt. Kan zich specialiseren in Sniper, die veel schade doet maar er ook lang over doet om te richten, of Hunter, die juist snel kan schieten van kleinere afstanden, en ook kennis heeft van vallen.
Rogue: de haast onzichtbare, snelle schaduw, die de voorkeur geeft aan twee dolken. Gespecialiseerd in snelheid en accuraatheid, is sterk als hij het element van verrassing heeft maar zwakker als hij door een groep aangevallen wordt. Kan zich specialiseren in Thief, de dief die snel rijk wordt en verwarring kan zaaien, maar minder effectief is in een gevecht, of de Assassin, die zich specialiseert in het snel uitschakelen van de tegenstander zonder gemerkt te worden.


Second Life geeft de speler veel vrijheid, en de speler kan binnen zijn gekozen class een eigen speelstijl ontwikkelen. Elk level krijgt een personage 5 points, die hij naar wens kan verdelen over intelligence (voor hogere mp en sterkere spreuken, met name van belang voor clerics en mages), strength (voor spierkracht, met name voor warrior en ook een beetje voor rogue), agility (voor snelheid, van belang voor archers en rogues) en stamina (voor hogere hp).

PK
Meestal vechten personages tegen monsters, maar er is ook nog zoiets als PK (player killers/killing), vechten tegen andere spelers. Dit is overal mogelijk buiten steden en dorpen, maar alleen tijdens oorlogen tussen guilds en toernooien is het acceptabel. Als een speler een andere speler buiten deze twee situaties doodt, krijgt hij of zij drie dagen een rood kristal op zijn voorhoofd, om anderen te waarschuwen voor wat hij gedaan heeft, en als hij in die tijd zelf dood gaat verliest hij vijf levels. Toch zijn er mensen die PKen, want het doden van een speler geeft je de kans wat van zijn bezittingen te stelen, wat normaal alleen thieves kunnen.

Guilds en party
Spelers kunnen lid worden van een guild, een groep spelers die door een andere speler, de leider van het guild, gemaakt is en geleid wordt. Guilds kunnen stukken land veroveren, en oorlogen voeren met andere guilds om hun land te krijgen. In dit land kunnen ze zelf vanalles bouwen, winkels maken of sluiten, en zelfs belasting erover vragen. Het is dus erg winstgevend om land te hebben. Guilds kunnen andere spelers inhuren om ze te helpen met vechten, zonder dat die lid worden van het guild.
Om lastigere quests en dungeons (een afgesloten plek met veel monsters, waar vaak ook een heel sterk monster (boss monster) is) te doen, maken spelers vaak een Party, een tijdelijke groep van maximaal 5 spelers, waarin de gewonnen experience en gevonden buit gedeeld wordt.

Spelers kunnen ook een Pet krijgen, een huisdier. Hiervoor moeten ze een ei van een monster vinden of kopen, maar die zijn erg zeldzaam en dus ook erg duur. Pets beginnen op level 1, en krijgen de helft zoveel exp als hun baasje, waardoor ze dus ook kunnen levellen en sterker kunnen worden. Pets zijn minder sterk dan spelers van hetzelfde level. In theorie kan van elk monster een pet gevonden worden, maar sommigen zijn nog zeldzamer dan anderen.

Geld
De munteenheid van het spel is als volgt: 100 bronzen munten is 1 zilveren munt, 100 zilveren munten is 1 gouden munt. Er bestaat veel handel buiten het spel over dingen in het spel, dus dat voorwerpen in het spel of geld in het spel voor echt geld gekocht wordt. De verhouding is ongeveer zo: 1 zilver = 1 dollar. Sommige mensen gebruiken hun fortuin in het echte leven om goed in het spel te zijn, anderen gebruiken het spel juist om geld te verdienen in het echte leven. De meeste mensen doen echter niet zo heel veel met deze handel, en genieten gewoon van het spel.


Ik denk dat ik nu zo'n beetje alles van belang over het spel gehad heb, haha. Wij beginnen als ze net level 5 zijn en een class gekozen hebben, en ze naar de dichtstbijzijnde grote stad trekken, waar ze elkaar onderweg bij toeval tegenkomen en aangevallen worden door PKers. Hierna besluiten ze mogelijk een guild te vormen, een guild dat al snel een behoorlijke reputatie krijgt. In het begin is het spel net een paar dagen uit, en dus zijn er nog niet veel mensen een veel hoger level dan hun.

Qua verhaal, laten we het maar gewoon zo'n beetje hun gang gaan. Als het doodloopt, kunnen we een korte tijdsskip doen naar een evenement. Zo kunnen ze als ze wat hoger level zijn meedoen aan een toernooi, waar ze als prijs een heel stuk land kunnen winnen, ze kunnen elkaar bij toeval in het echte leven ontmoeten, uiteindelijk kunnen ze erachter komen dat de monsters en npcs (non player characters, bijvoorbeeld winkeliers en questgevers) een bewustzijn hebben ontwikkeld, en als jullie nog ideeën hebben zijn die welkom.

Om alles simpel te houden lijkt de echte wereld nog erg op die van ons, alleen dan wat moderner, betere technologie enzo.


Spelnaam: handigst om deze gewoon steeds te gebruiken tijdens het schrijven
Echte naam:
Leeftijd:
Geslacht:
Innerlijk:
Uiterlijk echte leven:
Uiterlijk ingame:
Race en class:
Situatie echte leven:
Overig:
Back to top Go down
View user profile
Isjitar

avatar

Posts : 119
Join date : 2014-05-18
Age : 25
Location : Tilburg

PostSubject: Re: Second Life    Sun May 18, 2014 1:20 am

Spelnaam: Dante
Echte naam: Rafael Perez
Leeftijd: 21
Geslacht: Mannelijk
Innerlijk: Rafael komt meestal over als zorgeloos en eigenwijs. Als je hem vraagt waarom hij iets gedaan heeft, zal 9 van de 10 keer het antwoord zijn dat hij er zin in had. Hij is nogal wispelturig en houdt niet van verantwoordelijkheden. Hij is enorm nieuwsgierig en leergierig, maar houdt liever afstand van andere mensen. Hij is vrij onverschillig wat betreft anderen, en het maakt hem ook weinig uit wat ze van hem vinden. Hij is slim genoeg om ingewikkelde strategieën voor bijna elke situatie te bedenken, maar houdt zich er uiteindelijk zelden aan, of heeft geen zin om na te denken. Hij kan af en toe best kinderlijk zijn, maar ook serieus als het nodig is. In het spel laat hij die kant van zijn persoonlijkheid overheersen, maar in het echt is hij verantwoordelijker en stiller.
Uiterlijk echte leven: Rafael is een typische latino, getinte huid, donkerbruin krullend halflang haar, zwarte ogen. Hij is iets langer dan gemiddeld en goedgebouwd, met een knap gezicht en vaak een nonchalant stoppelbaardje van enkele dagen. Zou er heel goed uit zien, mits hij niet in een rolstoel zat.
Uiterlijk ingame: Zijn gezicht, huidskleur, lichaamsbouw en lengte zijn hetzelfde, maar zijn haar is zwart en stijl en zijn ogen donkerrood met gespleten pupil. Hoeft zich in het spel niet te scheren en heeft dus geen baardje. Hij heeft twee kleine horens, en een demonenstaart waar hij zich constant aan ergert.
Race en class: Demon (waar hij spijt van heeft vanwege de irritante staart) en rogue. Weet nog niet waarin hij zich gaat specialiseren. Kiest twee clericskills later, een basis genezingsspreuk en een spreuk waardoor hij of anderen voor korte tijd sterker wordt.
Situatie echte leven: Hij is geboren in Zuid-Amerika, en is daar toen hij heel jong was in een ongeluk terechtgekomen, waardoor hij verlamd is aan beide benen. Zijn ouders zijn daarna met hem naar Europa verhuisd in de hoop het te laten genezen, maar alles was duurder dan verwacht en konden de operatie niet betalen. Rafael speelt al jaren virtual reality games, waar hij dingen uit verkoopt voor echt geld om voor de operatie te sparen. Is vaak in het ziekenhuis te vinden.
Overig: Rafael speelt altijd (tot nu toe dan) solo, dus niet met een guild, omdat hij vindt dat anderen hem toch maar ophouden. Hij heeft geen enkele moeite met anderen PKen. Voor hem zijn virtual reality games vrijheid, omdat hij kan lopen en rennen en klimmen, wat hij dan ook vaak doet. Hij spreekt vloeiend spaans, en kent een hele reeks aan vloeken. Valt vaak terug naar zijn moedertaal als hij kwaad is.
Back to top Go down
View user profile
Ruuz
Admin
avatar

Posts : 109
Join date : 2014-05-17
Age : 23
Location : In je koelkast~

PostSubject: Re: Second Life    Sun May 18, 2014 2:06 am

Spelnaam: Konoha
Echte naam: Kokonose, Haruka
Leeftijd: 20
Geslacht: Mannelijk
Innerlijk: Haruka is een stil persoon, loopt altijd met zijn hoofd naar beneden gericht rond en wilt zich nooit in een groep betrekken. Hij is een loner en vermijdt alle aandacht. In plaats daarvan houdt hij zich veel bezig met literatuur, videogames en kunst. Daardoor wordt hij een beetje als de ''nerd'' van de klas gezien, wat leidt tot het effect dat Haruka zich nog meer afsluit. In persoon is hij nerveus, maar hij probeert altijd wel zijn best om een normaal gesprek te hebben.
In zijn vrije tijd, als hij op zijn kamer met zijn virtual reality helm op zijn bed ligt, is hij echter heel anders. Dan heeft hij geen moeite met het schelden op anderen in een game en doet hij geen moeite om te verbergen hoe fanatiek en competitief hij is.
Uiterlijk echte leven: Link!
Uiterlijk ingame: Link!
Race en class: In het spel is hij een mens en een mage. Hij wilt zich het liefst specialiseren in Necromancer. Hij kiest er altijd voor om zijn MP en critical damage te verhogen wanneer hij de 5 punten krijgt, zodat hij zijn tegenstander snel kan uitschakelen en hij daarbij niet al zijn mana verbruikt. Hij draagt gelukkig wel altijd genoeg mana potions.
Situatie echte leven: Haruka leefde altijd in de schaduw van anderen. Hij heeft twee oudere broers die uitblinken in álles. Ze hebben de hoogste cijfers, doen aan topsport en krijgen allerlei scholarships aangeboden. Haruka is het tegenovergestelde. Hoewel hij wel hoge cijfers haalt, is hij niet sociaal aangelegd, zit hij vaak alleen maar te gamen, lezen of tekenen en heeft een hekel aan sport. Hij is de stilte in het huis, terwijl zijn broers altijd voor geluid zorgen. Daarom valt Haruka maar weinig op en heeft hij het gevoel dat hij er ''gewoon is''. Zijn ouders schenken wel aandacht aan hem, maar zijn broers krijgen alle complimenten en alle praise. Zijn ouders zijn van mening dat hij niks zal bereiken met zijn hobby's en dat hij nutteloos bezig is. Haruka leeft als een underdog.
Overig: Haruka is een solo speler en wilt liever niet in een guild, maar als hij dan terecht zal komen in een guild zal hij zich niet terughouden... Wat ook betekent dat zijn attitude tijdens het gamen omhoog zal komen. Resultaat: een hoop gescheld en eindelijk wat geluid van de stille Haruka.


Last edited by Ruuz on Sun May 18, 2014 2:31 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://imaginecreatewrite.actieforum.com
Sanne

avatar

Posts : 61
Join date : 2014-05-18

PostSubject: Re: Second Life    Sun May 18, 2014 2:22 am

ruuz je links doen het niet Razz
Back to top Go down
View user profile
Ruuz
Admin
avatar

Posts : 109
Join date : 2014-05-17
Age : 23
Location : In je koelkast~

PostSubject: Re: Second Life    Sun May 18, 2014 2:26 am

Voor mij wel D:

Uiterlijk echte leven: http://www.zerochan.net/1715136
Uiterlijk In-Game: http://www.zerochan.net/1159596
Back to top Go down
View user profile http://imaginecreatewrite.actieforum.com
Isjitar

avatar

Posts : 119
Join date : 2014-05-18
Age : 25
Location : Tilburg

PostSubject: Re: Second Life    Sun May 18, 2014 2:27 am

bedenk dat het virtual reality is he! dus niet achter je computer zitten, maar op bed of in een stoel met een soort helm waardoor je in een virtuele wereld in een virtueel lichaam zit dat door hersenseintjes bestuurd wordt. aangezien je iets zei over voicechat en achter de computer zitten Razz en dat die virtuele game-wereld middeleeuws fantasy achtig is
Back to top Go down
View user profile
Ruuz
Admin
avatar

Posts : 109
Join date : 2014-05-17
Age : 23
Location : In je koelkast~

PostSubject: Re: Second Life    Sun May 18, 2014 2:29 am

Och ja, goed dat je het zegt want ik was het alweer vergeten xD
Even aanpassen dan.

Tadaah, aangepast. Ik houd Sword Art Online wel in gedachten, want ik ken 1/2 Prince niet.
Back to top Go down
View user profile http://imaginecreatewrite.actieforum.com
Isjitar

avatar

Posts : 119
Join date : 2014-05-18
Age : 25
Location : Tilburg

PostSubject: Re: Second Life    Sun May 18, 2014 2:41 am

Back to top Go down
View user profile
Sanne

avatar

Posts : 61
Join date : 2014-05-18

PostSubject: Re: Second Life    Sun May 18, 2014 3:36 am

Spelnaam: Delihla
Echte naam: Noëlle Blackwell
Leeftijd: 19
Geslacht: Vrouwelijk
Innerlijk: Noëlle is het type waarbij je vaak zoiets hebt van kan je alsjeblieft een keer je mond houden?! Vaak is het antwoord dan nee. Ze houd er van om te kletsen en gek te doen met andere, maar is vaak te druk waardoor mensen afstand van haar proberen te houden. Ze zou voor je door het vuur gaan als je haar hulp nodig hebt maar helaas zijn er maar weinig mensen die haar accepteren zoals ze is. Omdat ze genegeerd word op school, doordat ze is zoals ze is, trekt ze zich terug in haar eigen wereld: gamen. Daar kan ze tenminste zijn wie ze is, zonder dat andere daar problemen mee hebben. In het spel wilt ze iedereen altijd graag helpen, zelf als ze daarvoor zelf ten ondergaat. Soms moet ze erop letten wat meer aan zichzelf te denken en niet aan andere. Maar dat vind ze maar lastig. Ze heeft geen ADHD of iets maar is gewoon druk. Teveel energie
Uiterlijk echte leven: In real life heeft Noëlle lang blond haar, vaak opgestoken in een staart of knot. Ze heeft blauw/grijs achtige ogen. Haar huid is gewoon blank, met een blosje op haar wangen. Vaak draagt ze gewoon iets simpels als een jurkje of makkelijk shirt met rok, ze haat broeken.
Uiterlijk in game: game, alleen door het haar ook rode plukken
Race en class: Noëlle is in game een elf cleric, ze wilt zich focussen op Priest en gebruikt een crystal voor haar krachten, verwerkt in dat stukje stof van haar jack (onder haar nek op het plaatje bij game uiterlijk)
Situatie echte leven: Noëlle is enigst kind en omdat ze zo druk is is ze vaak alleen. Niet dat ze dat erg vind,ze vind het wel prima. Als ze niet aan het gamen is is ze of aan het hardlopen om haar hoofd leeg te maken of ze is verdiept in een boek, ze is naast gamen namelijk ook verslaafd aan boeken.
Overig: soms vind Noëlle het fijn om even afzondelijk te gamen, maar in teamverband is ze toch wel op en top. Maar als ze pist is is ze echt pist en kan het soms zijn dat ze je expres niet helpt en laat sterven, al komt dat amper voor.


wilde eigenlijk gewoon mijn game char als uiterlijk gebruiken maar dat is geen elf.. mheee..
Back to top Go down
View user profile
Isjitar

avatar

Posts : 119
Join date : 2014-05-18
Age : 25
Location : Tilburg

PostSubject: Re: Second Life    Tue May 20, 2014 12:48 am

zijn er nog anderen die hieraan mee willen doen?
Back to top Go down
View user profile
Guinevere

avatar

Posts : 9
Join date : 2014-05-18

PostSubject: Re: Second Life    Sat Jun 07, 2014 10:05 pm

Hee, ik wil hier best mee doen. Dan gebruik ik mijn rol Vee die ik in ons somnium rpg heb gebruikt.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content
PostSubject: Re: Second Life    

Back to top Go down
 
Second Life
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» The secret life of Fairies book 1 Banished
» Kovu: Life of Scars
» Life isn't so bad
» Azural The Life Binder
» Life Bites- Critisism Happily Noted ^^ (Not KH Based)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Stories of our Old bones :: Het RPG :: Cross-Worlds-
Jump to: